Cascais -o frumoasa destinatie de vacanta la Oceanul Atlantic

Cascais -o frumoasa destinatie de vacanta la Oceanul Atlantic

De ceva timp tot urmaresc o excursie la un pret bun in Lisabona.

Iata ca sosise si momentul sa descoperim Lisabona si imprejurimile ei intr-un city break de 4 zile.

Am ajuns in Lisabona seara, dupa un zbor de aproximativ 4 ore din Bucuresti.

La sfarsit de Octombrie temperatura era de peste 20 de grade.

Dupa ce ne-am cazat am iesit sa ne plimbam prin Lisabona (era Miercuri seara). Hotelul era in zona Rato.

Joi dimineata am pornit spre Cascais- nu stiam foarte multe detalii despre acest mic orasel. Citisem ca este aproape de Estoril ca are plaje frumoase, muzee si este aproape de Boca del Inferno.

Am luat metroul de la statia Rato, am schimbat de doua ori si am ajuns la Cais do Sodre.

O calatorie cu metroul in Lisabona costa 1,40 euro. Exista multe variante de cartele de transport in functie de ce timp aveti si ce doriti sa vizitati.

Iata harta de metrou din Lisabona.

imag1450

De la Cais do Sodre am luat trenul pana in Cascais. Pretul unei calatorii este 2,15 euro pe sens.

Ne-am hotarat sa vizitam repede Cascais, care era la capat de linie si la intoarcere sa vizitam Estoril care este in continuarea orasului Cascais spre Lisabona pe malul oceanului Atlantic.

Am coborat la capat de linie de tren in Cascais si am luat-o prin centrul istoric. Imediat ce am intrat in centrul istoric, in partea stanga am zarit Oceanul Atlantic. Am mers sa admiram privelistea si am zarit o plaja micuta superba. Plaja se numeste Praia da Rainha, este o plaja cu nisip auriu inconjurata de stanci.

gopr5496DCIM100GOPROGOPR5501.DCIM100GOPROGOPR5503.

Dupa ce am admirat plaja Praia da Rainha ne-am continuat calatoria pe stradutele din centrul istoric cu : restaurante, magazine cu suveniruri, magazine cu bijuterii si imbracaminte.

gopr5512gopr5513gopr5514 imag0961

Pana la Boca del Inferno am mers pe jos aproximativ 20 de minute prin centrul istoric si pe marginea oceanului Atlatinc.

gopr5540

imag0941

imag0943

 

imag0945

DCIM100GOPROGOPR5542.DCIM100GOPROGOPR5546.DCIM100GOPROGOPR5554.

Am lasat in urma frumusetea de la Boca del Inferno cu gandul ca la anul ne intoarcem pentru un concediul mai lung si am mers pe faleza oceanului Atlantic din Cascais catre Estoril.

Din centrul istoric din Cascais am luat-o pe faleza si asa am descoperit cat de frumos poate fi acest mic orasel: exotic, romantic, misterios.

Plajele sunt superbe, nisipul este fin si auriu, intrarea in apa este lina.

Iata cateva poze de pe drumul catre Estoril.

imag1020imag1022imag1029gopr5568DCIM100GOPROGOPR5579.gopr5587imag1032imag1034

gopr5587

Cam asta am apucat sa vedem, stiu ca sunt mult mai multe locuri frumoase de vazut in acest orasel : parcuri, muzee si multe altele dar timpul nu ne-a permis de aceasta data.

Cascais este un oras superb, vremea este buna de facut plaja pana in luna Octombrie. Lunile cele mai bune de vizitat fiind Iunie, Septembrie, Octombrie. In aceste luni este mai liber iar temperaturile sunt de peste 20 de grade.

Daca va documentati din timp cred ca se pot gasi bilete de avion pana la Lisabona destul de ieftine dupa care cu metroul si cu trenul puteti ajunge foarte repede. Transportul in comun in Lisabona se misca foarte bine. Exista legaturi rapide dintr-o parte in alta a orasului.

La iesirea din aeroportul din Lisabona in partea dreapta este statia de metrou. Exista o casa de bilete sus si jos tonomate pentru bilete.

In Cascais exista si un Hipermarket Jumbo (Auchan) vis-a-vis de gara.

Sper ca v-am trezit interesul sa vizitati acest frumos orasel de pe malul oceanului Atlantic!

Enjoy your hobby!

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *