Weekend in Maramures

Weekend in Maramures

De mult timp ne doream sa ajungem in Maramures dar din cauza distantei si a drumurilor am tot amanat. De aceasta data am zis sa incercam. Stiam ca ne asteapta un drum de 8- 10 ore ( zici ca plecam in Lefkada 1100 km 12 0re – Grecia!!!!! )

Am plecat din Bucuresti spre Viseu de Sus in jurul orei 3.30  Vineri dimineata. Aveam de parcurs peste 500 de km in aproape 8 ore , asa ne arata gps-ul.

In drumul  spre Viseu de Sus sunt cateva locuri ce merita vizitate:

  1. Cetatea Rupea – este situată la 50 km de Brașov.  Este o cetate țărănească cu patru zone întărite cu turnuri poligonale. Cetatea este modificată în timp, prin adăugarea a două curți interioare și trei turnuri de apărare. Mai multe detalii despre cetatea Rupea le gasiti aici.

 2. Orasul Sighisoara – Centrul istoric a fost inclus pe lista monumentelor istorice din județul Mureș. De asemenea, centrul istoric este inclus în patrimoniul mondial UNESCO.

   3. Orasul Targu Mures – Dintre obiectivele turistice ale orașului face parte Centrul, cu piața centrală, numită Piața Trandafirilor, unde se află nenumărate clădiri construite în stil baroc, neoclasicist și secesionist, cum ar fi Biserica Sfântul Ioan Botezătorul, Turnul franciscanilor, Palatul Culturii sau fosta primărie.

     Dupa un drum de 10 ore din care 2 ore ne-am oprit pentru odihna si mancare ajungem in zona mult visata si dorita Viseu de Sus.

Drumul catre pensiunea la care aveam cazarea ne ducea departe de agitatia orasului, exact asa cum ne doream noi. La 5 minute de mers cu masina de centrul orasului am zarit “casuta din poveste” – asa cum am numit eu Pensiunea Landhaus Bed &Breakfast

       Cand am vazut frumusetea si am descoperit linistea acelor locuri am uitat de ploaia si oboseala de pe drum.

        La  pensiunea Landhaus ne-a intampinat Ramona cu multa caldura si in cateva minute ne-a facut sa ne simtim ca acasa. Ne simteam de parca mai fusesem acolo de mai multe ori si inca nu ne venea sa credem cat de frumoase sunt acele locuri si cat de calzi sunt oamenii.

Iata cateva poze din interiorul pensiunii Landhaus:

Sambata am fost cu mocanita. Ne-am cumparat biletele online de aici cu cateva saptamani inainte.

Va recomand sa cumparati biletele online deoarece este aglomerat , mai ales in perioada de vara, am inteles ca urca si cate 7 mocanite pline cu turisti.

Noi am ales varianta cu mancare deoarece asa ne-au recomandat niste prieteni care mai fusesera cu mocanita. Pretul a fost de 93 de lei de persoana in care am avut incluse urmatoarele: o cafea sau o apa, un suc, o gogoasa dulce sau sarata (foarte buna) si un platou grill cu 2 cabanosi, 2 buc de cotlet porc, orez, salata de varza, chifla, ketchup, mustar si maioneza ( pentru mine a fost prea multa mancare).

Faceti cunostinta cu mocanita Ioana.

Mocanita Ioana ne-a plimbat pe Valea Vaserului.

VALEA VASERULUI

Dupa plimbarea cu mocanita am dat o fuga la Cimitirul Vesel de la Sapanta si Manastirea Barsana.

Prima oprire a fost la Cimitirul Vesel. Cand am ajuns ploua torential!

Intrarea este 5 lei de persoana.

 

      La Sapanta se mai poate vizita si cea mai inalta manastire de lemn din lume Manastirea Sapanta Peri  78 m.

Aici gasiti mai multe informatii.

      De la Sapanta am luat-o inapoi spre Viseu de Sus si ne-am oprit la Manastirea Barsana.

      Localitatea Barsana este o asezare straveche, situata pe malul drept al raului Iza, la o departare de 20 kilometri spre sud-est de Sighetul Marmatiei.

      Manastirea Barsana este situata la 22 de km sud-est de Sighetu Marmatiei, la iesirea din Barsana, spre podul Slatioarei, la kilometrul 17 al Drumului Judetean 186.

      Daca ajungeti in aceasta zona va recomand sa vizitati acest loc minunat: Manastirea Barsana. O oaza de liniste cu o priveliste superba.

         Pe drumul de intoarcere de la Manastirea Barsana spre Viseu de Sus am intalnit niste tineri care purtau cu mandrie portul popular maramuresan.

          Duminica dimineata am plecat inapoi spre Bucuresti dar am luat – o prin Cluj, unde ne-am oprit cateva ore deoarece ne era tare dor de acest oras minunat.

        In drumul nostru spre Cluj am trecut prin comuna Cosbuc unde am gasit casa memoriala a lui Geroge Cosbuc. Casa se poate vizita.

 

Va recomand sa vizitati si sa va bucurati de aceste locuri minunate, unice in lume!

Enjoy your hobby! I love to travel!!

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *